مقایسه رفتار رسول الله صلی الله علیه و آله و داریوش کبیر
#نقد_باستانگرایی
❇️مقایسه رفتار رسول الله صلّی الله علیه و آله و داریوش کبیر❇️
1⃣. رفتار رسول الله صلّی الله علیه و آله
✅✅✅روایت شده است که جوانی مشتاق جهاد در رکاب رسول خدا صلی الله علیه و آله بود؛ اما پدر و مادرش از دوری او احساس خوبی نداشتند. در این باره از پیامبر ص مشورت خواست؛ پیامبر فرمود: در کنار پدر و مادرت بمان؛ به خدایی که جانم در دست او است، اگر یک روز و شب پدر و مادرت با تو انس بگیرند؛ از یک سال جهاد بهتر است. 📚(الکافی؛ دار الکتب الإسلامیة؛ ج2؛ ص160 – الأمالی للصدوق؛ ص461 - روضة الواعظین؛ ج2؛ ص367).
◀️و در روایت دیگری آمده است که جوانی آمد تا با رسول الله صلی الله علیه و آله به جنگ برود؛ در حالی که پدر و مادرش گریان بودند. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: برگرد و پدر و مادرت را بخندان؛ چنان که آنان را به گریه انداختی. (سنن أبی داود؛ ج3 ؛ ص1095)
◀️و باز در روایت دیگری آمده است که مردی بدون آن که از پدر و مادرش اجازه بگیرد، از یمن به مدینه آمد تا به همراه رسول الله صلی الله علیه و آله به جهاد برود؛ ایشان فرمود: برگرد و از پدر و مادرت اجازه بگیر. اگر اجازه دادند به جهاد بیا و گر نه به پدر و مادرت نیکی کن.
📚(سنن أبی داود، ج3، ص 1096)
⏪⏪⏪به دلیل این گونه روایات است که علماء اسلام، اجازه پدر و مادر را در جهاد شرط می دانند؛ مگر در برخی موارد.
📚(رجوع کنید به: جواهر الکلام فی شرح شرائع الإسلام؛ ج21، ص 22)
2⃣. رفتار داریوش کبیر!
«یکی از ایرانیان بنام آبازوس (آباز) پدر سه پسر که هر سه بنا بود در لشکر داریوش به جنگ بروند نزد شاه رفته تمنا کرد که شاه از بردن یکی از پسران او صرف نظر کند و داریوش مثل اینکه این شخص از دوستان او بوده و تقاضای کوچکی نموده اظهار کرد که با ماندن هر سه پسر او موافقت می کند، آباز بسیار خوشحال شد؛ به این امید که تمام پسرهای او از خدمت معاف می گردیدند؛ ولی شاه به خدمتگزاران خود فرمود که سه پسر آباز را گرفته بی درنگ به قتل آوردند و بدین ترتیب همه ایشان را باقی گذاشت ولی بعد از آن که جانشان را گرفت!»
📚(تاریخ هرودوت، ص274، ترجمه وحید مازندرانی، مرکز انتشارات علمی و فرهنگی، چاپ سوم)
🙏حقیقت جو باشیم