روش های ایجاد جذابیت در سخنرانی
بسم الله الرحمن الرحیم
#روش_دوم_برای_ایجادجذابیت_درسخنرانی
عرض سلام و ادب خدمت خواهران عزیز
خب داشتیم از روش های ایجاد جذابیت در سخنرانی می گفتیم ☺ روش اول را عرض کردیم و اون ایجاد تعامل با مخاطبان قبل از شروع سخنرانی بود
نوبت میرسه به روش دوم
یه توضیح قبلش عرض کنم اونم اینکه وقتی صحبت از مهارت سخنرانی به میان میاد، بدون شک یکی از اصلیترین مهارتها، مهارت ایجاد جذابیت سخنرانی هست. منظور ما از جذابیت سخنرانی این هست که کاری کنیم تا مخاطبان ، سراسر صحبت ما را با علاقه گوش کنند و نه تنها برا تمام شدن برنامه لحظه شماری نکنند بلکه اصلاً متوجه تمام شدن زمان کلاس نیز نشوند!
مهارت اول رو که عرض کردیم و اون ایجاد تعامل با مخاطبین قبل از شروع سخنرانی بود، اینک میرسیم به مهارت دوم:
2. مهارت داشتن هیجان در سخنرانی
اگر ما یک سخنرانی داشته باشیم که از ابتدا تا انتها سخنران شروع کند با انرژی خیلی خیلی زیاد و تن صدای خیلی خیلی بلند صحبت بکند، بعد از یک مدت حتی این انرژی و تن صدای بلند، ما را هم خسته می کند و گاهی اوقات لازم است که همان سخنران سرعت خودش را کم بکند، مکث کند و یک مقدار آرام صحبت کند. بنابراین بسیار ضروری است که هیجان سخنران در صحبت بالا باشد تا جذابیت سخنرانی بیشتر بشود.
همین فراز و فرودها هستند که می توانند سخنرانی ما را زیبا کند و اگر ما همیشه با یک ریتم، با یک تن، با یک سرعت، همه چیز را بیان بکنیم مطمئناً خیلی خیلی خسته کننده خواهیم بود.
اگر همه چیز به صورت یکنواخت باشد، حتی اگر در بالاترین سرعت، با بیشترین هیجان هم که باشد بعد از یک مدتی تکراری می شود و این هنر ماست که سعی کنیم دورههای متناوبی را درنظر بگیریم که بتوانیم هم خیلی آرام و با آرامش صحبت کنیم و هم گاهی اوقات هیجان خیلی خیلی بالایی داشته باشیم.
داشتن هیجان یکی از مهارتهای سخنرانی است که باعث میشود در طول صحبت توجه مخاطب جلب گردد و این توجه تا پایان حفظ شود. چون درصورتیکه این هیجان در تمام صحبت نباشد پس از مدتی به دلیل یکنواختی، مخاطب مجدداً دچار حواس پرتی خواهد شد و دیگر به ما توجه نخواهد کرد.
و البته باز هم دقت کنید هیجان زیاد نیز ممکن است باعث عدم توجه مخاطب گردد و چون این هیجان زیاد را دوست ندارد صحبتهای سخنران را فیلتر کرده و توجهی نمیکند.
پس در طول صحبت دقت کنیم با ایجاد هیجان در حدی که مخاطب را جذب صحبت کنیم به جذابیت صحبت خود کمک کنیم.
البته مقوله هیجان برای ایجاد جذابیت در سخنرانی را نیز میتوان به گونهای دیگر نیز نگاه کرد. داشتن هیجان به معنی شور و اشتیاق میتواند یک کلید ضروری برای سخنرانی باشد.
پس در نتیجه در مواقع لزوم باید هیجان و تن صدا را بالا برد و در مواقعی نیز آرام صحبت کرد، یکنواختی صدا مخاطب را خسته کرده و باعث حواس پرتی او می شود ، همانطور که هیجان زیاد باعث ناخوشایندی مخاطب و فیلتر کردن سخنان سخنران می شود.