پاسخ به شبهه من ۱ مرد مسلمانم
شبهه :
غذانخور تا روزه بگیرم
حجاب بزار تا تجاوز نکنم
توچادرسیاه محو شو تا تحریک نشم
از خونه بیرون نیا
نفس نکش
آرایش نکن
فکر نکن
حرف نزن
آخه من ۱ یک مرد مسلمانم …
___________________________________
پاسخ به شبهه
اولا روزه یک ماهه رمضان، تمرینی برای عبادت اجتماعی است و این گونه نیست که اعمال و تکالیف دینی بدون تاثیرگذاری بر هم باشند و اثری بر جامعه ی خودشان نداشته باشند. نه تنها روزه، که تمامی اعمال عبادی علاوه بر کارکرد فردی، کارکرد اجتماعی نیز خواهند داشت.
روزه فقط به رشد و تکامل معنوی انسان منجر نمیشود، بلکه کارکرد اجتماعی روزه ابعاد مختلفی دارد یکی از این کارکردها، کاهش فاصله فقیر و غنی و کاهش جرائم اجتماعی است. امنیت فردی و اجتماعی، مهم ترین ثمرات اجتماعی روزه در جامعه است و به استناد آیه ۹۶ سوره اعراف باید گفت: «چنانچه مردم شهر و دیاری ایمان آورده و پرهیزگار شوند؛ همانا درهای برکات آسمان و زمین را روی آنها میگشودیم» بنابراین پرهیزگاری زمینه نزول برکات الهی را برای جامعه فراهم میکند، چرا که با رعایت تقوا، امنیت اجتماعی، اخلاقی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در ابعاد مختلف در جامعه گسترش مییابد. این که در برخی ایام سال از جمله ماه مبارک رمضان، شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی و جرایم مختلف هستیم، به هیچ وجه قابل کتمان نیست. این امر نشان دهنده و ثابت کننده ی کارکرد و تاثیر روزه در اجتماع است. اگر روزه یک عمل فردی بود، نمی بایست تاثیرات اجتماعی می داشت در حالی که اینطور نیست حتی اگر نخواهیم بحث روزه خواری و تظاهر به روزه خواری را از ابعاد معنوی آن بررسی کنیم، باز هم این عمل نوعی هنجارشکنی و نافرمانی مدنی محسوب می شود، روزه خواری در بعد مناسبات اجتماعی به نوعی عدم احترام به حقوق دیگران است. زیرا کسی که به صورت آشکار روزه میخورد، هنوز به حقوق شهروندی و احترام به حقوق دیگران در سطح جامعه واقف نیست. چنین فردی علاوه بر بی حرمتی به احکام و قوانین اسلامی، به صورت علنی و آشکار بیان میکند که رعایت حقوق دیگران چندان برایش اهمیتی ندارد.
ماده ۶۳۸ (۱۴۱) بخش تعزیرات قانون مجازات می گوید : « هرکس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر ، تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میگردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمیباشد ولی عفت عمومی را جریحهدار نماید، فقط به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد »
________________
و اما پاسخ قسمت دوم شبهه : حجاب بزار تا تجاوز نکنم تو چادر سیاه محو شو تا تحریک نشم از خونه بیرون نیا نفس نکش آرایش نکن فکر نکن حرف نزن آخه من ۱ مرد مسلمانم….
پاسخ: اولا حجاب و پوشش فقط برای زنان نیست همانطور که اسلام به زنان توصیه به پوشش و حجاب می کند، به همان اندازه به مردان نیز توصیه به پوشش و عفت کرده است تا محیط اجتماع سالم بماند و دستخوش امیال حیوانی نگردد
ثانیا اسلام هیچوقت به زن نفرموده است که از خونه بیرون نیا ، حضور زن در اجتماع را بدون مشکل می داند ، اما با رعایت حریم ها که فایده آن هم سلامت خود و جامعه است. ضمنا رعایت حریم برای مردان هم هست نه فقط زنان
ثالثا: اسلام در کجا گفته است که نفس نکش ! یا کلا آرایش نکن! آرایش در منزل را مستحب دانسته چون باعث استحکام خانواده و دلگرمی شوهر است، و آرایش در بیرون از منزل رل به دلایلی منطقی جایز نمی داند، زن برای شوهرش است نه برای اجتماع ؛ همه این ها مغالطاتی بیش نیست و بی انصافی شبهه کننده را می رساند: اسلام میگوید زن ریحانه است نه قهرمانه 《إِنَّ الْمَرْأَةَ رَيْحَانَةٌ وَ لَيْسَتْ بِقَهْرَمَانَة همانا زن گل است و قهرمان نیست》(نهج البلاغه ،ص 405 ، از نامه 31؛ کافی ج 5 ، ص 510 ، ح 3؛ من لا یحضره الفقیه ج 3 ، ص 556 ، ح 4911″
یعنی باید مانند یک گل به او رسید و او لیاقت بهترین زندگی را دارد؛ به او برس و به او اکسیژن و نفس بده تا او متقابلا به تو نشاط و سرزندگی را تقدیم کند
۴. اسلام هیچ جا نگفته است فکر نکن یا حرف نزن ! اتفاقا برای فکر کردن پاداش های فراوانی را قرار داده است ، و میگوید فکر کن و حرف هم بزن ، و جایی که لازم است از حقت هم دفاع کن ؛ اما توصیه ای که برای حرف زدن می کند این است که اول فکر کن بعد حرف بزن: در حكمت 41 نهج البلاغه آمده است كه:
حضرت علي عليه السلام فرمودند : 《لِسَانُ الْعَاقِلِ وَرَاءَ قَلْبِهِ، وَقَلْبُ الاَْحْمَقِ وَرَاءَ لِسَانِه 》 قلب احمق در دهان او و زبان عاقل در قلب او قرار دارد. یعنی مؤمن هرگاه بخواهد سخنی بگوید اول فکر میکند، سبک و سنگین می کند، اگر خوب بود می گوید و اگر ناپسند بود از گفتن آن خودداری می كند اما شخص دورو و منافق آنچه بر زبانش جاری می شود می گوید و نمی داند كدام سخن به سود او و كدام سخن به زیانش تمام می شود…
*بانوی شیعه