طرز تهیه بامیه و زولبیا
بامیه :
مواد لازم :
آب ۱/۵ لیوان
کره: ۵۰ گرم
آرد سفید: ۱ لیوان
نشاسته ذرت : ۲ ق غ
شربت بار: ۲ ق غ یا عسل ۱ ق غ
تخم مرغ : ۱/۵ یا ۲ عدد ( کوچک :۲ عدد ، بزرگ: ۱/۵عدد)
برا بامیه یک لیوان و نصف آب میریزیم داخل ظرف و ۵۰ گرم کره بهش اضافه میکنیم و روی حرارت قرار می دهیم وقتی کره آب شد ( جای کره میشه از روغن جامد هم استفاده کرد )یک لیوان آرد و ۲ قاشق نشاسته ذرت بهش اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا وقتی خمیر وسط ظرف جمع شه بعد دو قاشق از شربت بهش اضافه میکنیم و باز هم میزنیم خمیر رو حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه با حرارت خیلی پایین تفت میدیم ، بعد میزاریم داخل یه ظرف دیگه تا سرد شه و بعد از سرد شدن، ۱/۵ الی ۲ عدد تخم مرغ رو یکی یکی بهش اضافه میکنیم ( مقدار تخم مرغ بستگی به سفتی خمیر داره) و بعد از اضافه کردن هر کدوم از تخم مرغ ها خمیر رو هم می زنیم ( در این مرحله میتوان نصف قاشق چای خوری وانیل و نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر هم اضافه کرد ) وقتی کاملا مخلوط شد و حالت چسبندگی پیدا کرد داخل قیف ریخته و بامیه ها رو با قیچی چیده و داخل روغن می اندازیم ، روغن برای بامیه باید سرد باشه و بامیه با حرارت پایین طلایی شه ، طلایی که شد می اندازیم داخل شربت سرد و بعد از یکی دو دقیقه برمیداریم حرارت بامیه نباید زیاد باشه چون باعث زشتی ظاهرش میشه
زولبیا:
مواد لازم :
نشاسته : یک لیوان
ماست : ۱ لیوان (پرچرب باشه بهتره ، اگر کم چرب بود ۱ قاشق مرباخوری یا غذاخوری ، روغن مایع اضافه میکنیم)
آرد سفید: ۲ ق غ
بکینگ پودر : نصف قاشق چای خوری
یک لیوان نشاسته رو با یک لیوان ماست مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا نشاسته حل شه ، بعد دو قاشق غذاخوری آرد بهش اضافه میکنیم و هم می زنیم تا موادمون خوب مخلوط شه ، نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر می ریزیم و در صورت تمایل دو یا سه قاشق غذاخوری زعفران دم کرده اضافه کرده و به موادمون دو سه ساعت استراحت میدیم (زعفران اختیاری است) بعد داخل ظرف های سس یا قیف یا هر چیزی که بشه باهاش زولبیا زد ریخته و به شکل دایره های تو در تو ، زولبیا را داخل روغن شکل می دیم بعد از اینکه دو طرفش کمی طلایی شد داخل شربت داغ انداخته ، رنگش که شفاف شد برمی داریم( حدود ۱ الی ۲ دقیقه)
طرز تهیه شربت: یک لیوان شکر و یک لیوان آب را باهم روی حرارت گذاشته ، آن را هم نمی زنیم، وقتی شکر خوب آب شد؛ ۲ قاشق غذاخوری گلاب اضافه میکنیم و ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده اضافه می کنیم، و بعد برای جلوگیری از شکرک زدن کمی جوهر لیمو (نوک قاشق چای خوری ) یا یک ق چ آبلیمو بهش اضافه میکنیم ، بهتره از جوهر لیمو استفاده شه اما حواسمون باشه که جوهر لیموش زیاد نشه چون باعث شوری شربت میشه ، حدود ۵ دقیقه دیگه میزاریم جوش بخوره و بر میداریم(وقتی حالت کف روش ایجاد شد نشونه قوام اومدنشه )
نکاتی برای شربت:اگر در شربت نصف قاشق غذاخوری گلوگز بی رنگ ، استفاده کنیم بامیه و زولبیا رو شفاف تر میکنه و باعث ماندگاری بیشتر زولبیا هم میشه/ شربت را تا حل شدن کامل شکر به هم نمی زنیم اینکار باعث میشه شربت شکرک نزنه
نکات مهم: حرارت زولبیا متوسط و حرارت بامیه باید کم باشه، اگر حرارت بامیه زیاد باشه ظاهربامیه صاف و خوب نمیشه / شربت زولبیا گرم و شربت بامیه باید سرد باشه / ارتفاع روغن برای زولبیا حدود دو سانت کافیه اما بامیه روغن بیشتری احتیاج داره به جای زعفرون میشه از دو سه تا قطره رنگ خوراکی زرد زعفرونی هم استفاده کرد اما تا وقتی زعفرون هست رنگ توصیه نمیشه / قیچی رو برا بامیه اول داغن روغن بزنید که چرب شه و هنگام قیچی بامیه بهش نچسبه / نوش جان