طرز تهیه پیراشکی یا دونات خوشمزه
این روزا که ویروس منحوس کرونا دامنگیر بشر شده ، شاید بهتر باشه شیرینی های مورد علاقه بچه هارو خودمون درست کنیم . امروز قصد داریم، طرز تهیه دونات یا پیراشکی خوشمزه رو آموزش بدیم.
مواد لازم :
کره یا روغن : 80 گرم
شکر: نصف لیوان
تخم مرغ : 2 عدد
خمیرمایه: 2 قاشق غذاخوری
آب ولرم: نصف لیوان
شیر: نصف لیوان
وانیل: 1 قاشق چای خوری
شکلات تخته ای : به مقدار لازم
آرد سفید: 4 الی 5 لیوان
نمک: نوک قاشق چای خوری (خیلی کم)
طرز تهیه: ابتدا خمیرمایه رو داخل ظرف درداری ریخته و آب و 1 قاشق مرباخوری شکر بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم. سر ظرفو می بندیم تا در مدت 10 الی 15 دقیقه فعال شه و حالت حباب پیدا کنه.
شکر و کره رو باهم می زنیم ، بعد وانیل و تخم مرغو اضافه می کنیم و باز هم می زنیم. در مرحله بعد نمک و خمیرمایه فعال شده و شیر ولرم را اضافه میکنیم . وقتی که خوب مخلوط شد ، آرد را کم کم اضافه می کنیم . ابتدا 4 لیوان آرد اضافه میکنیم. تا جایی آرد اضافه میشه که خمیر به دست نچسبه و وسط ظرف خودشو جمع کنه. اگه آرد کم بود لیوان پنجم را هم کم کم اضافه میکنیم بستگی به نوع آرد داره. روی خمیر را با پلاستیک یا سلفون می پوشونیم و اونو جای گرمی می زاریم تا حجمش دو برابر شه و به اصطلاح ور بیاد .
حدود 45 دقیقه الی 1 ساعت طول می کشه تا ور بیاد . بعدا خمیرو با دست ورز می دیم تا پفش بخوابه. بعضیا اونو با وردنه به قطر یک سانت پهن می کنن و با قالب دونات اونو قالب می زنن قالب رو اول داخل آرد بزنید تا خمیر بهش نچسبه.
من خمیرو با دست گلوله کردم و کمی پهن کردم و وسطش رو باگردی ته ماسوره قیف در اوردم . ته ماسوره قیف رو اول داخل آرد بزنید تا به خمیر نچسبه. بزارید چند دقیقه باشند بعدش اونارو داخل روغن زیاد که دونات داخلش شناور باشه سرخ می کنیم. موقع سرخ کردن با قاشق روی دونات روغن می پاشیم تا یکدست سرخ شه یا اینکه سریع اونو برمیگردونیم تا دو طرفش همزمان پف کنه و حالت گردیش حفظ شه. بعد از خنک شدن داخل شکلات تخته ای آب شده می زنیم و روشو با ترافل رنگی تزیین می کنیم یا داخل شکر می غلطونیم . پیراشکی ما میتونه شکلاتی و یا شکری باشه …
نکات: موقع ورز دادن خمیر اگه دستتون چسبید کمی روغن مایع بهش بزنید و بعد ورز بدید .
سطح سینی یا تخته ای رو که می خواهید رویش دوناتو قالب بزنید کمی آرد بپاشید تا به سطح کار نچسبه و موقع سرخ کردن راحت جدا شه و کج و کوله نشه .
برای اینکه روغن کمتری استفاده کنید داخل ظرف لبه دار کوچکتری روغن بریزید که سطح روغن زودتر بالا بیاد .
شکلات تخته ای را باید داخل یک ظرف روی بخار کتری قرار بدیم تا آب شه ، من گاهی روی حرارت کم بخاری می زارم کم کم آب میشه و همش می زنم . البته برای نرمتر شدن و نشکستن شکلات یک قاشق غذاخوری روغن مایع بهش اضافه میکنیم .
نوش جان