مربای خوشمزه و خوشرنگ توت فرنگی
درحال حاضر که فصل توت فرنگی هست میتونید توت فرنگی های کوچیک تر و رسیده تر رو جدا کنید و باهاشون مربا درست کنید ، اینم بگم که این مربارو چندجور درست می کنند ، یک مدلش اینه که همونوقت روی اون آب می ریزن و می زارن بپزه که این باعث میشه آب جذب توت فرنگی ها شه و اونارو بی مزه و بی رنگ و رو میکنه، اما مدل دومش که مربا خیلی خوشرنگ تر و خوشمزه تر میشه، تقریبا مثل مربای آلبالو هست.
سعی کنید توت فرنگی هارو همون موقع که می خواهید مربا درست کنید ، بشورید . زودتر شستن اونا باعث جذب آب به داخل توت میشه و اونو بی مزه میکنه، یا اینکه بعد از شستن سریع با دستمال خشک کنید. اما طرز تهیه این مربای خوشمزه :
طرز تهیه مربای توت فرنگی :
به ازای هر 1 کیلو توت فرنگی ، 1 کیلو شکر و 1 قاشق مرباخوری آبلیمو یا نوک قاشق چای خوری جوهرلیمو یا جوهر نمک( برای جلوگیری از شکرک زدن مربا ) احتیاج دارید.
برگ توت هارو جدا می کنیم و اونارو می شوییم . داخل آب ریخته و داخل آبکش می زاریم . در مرحله بعد کم کم و طبقه طبقه داخل قابلمه ریخته و ما بین ردیف ها شکر می ریزیم، آخرین طبقه شکر باشد ؛ 12 الی 24 ساعت داخل یخچال می زاریم تا آب بندازه . بعد با همون آب روی حرارت می زاریم بهش آب اضافه نمیکنیم ، خود مربا موقع پخت ، آب مربارو زیادتر می کنه . حدود 30 الی 45 دقیقه بعد از جوش اومدن مربا ، توت فرنگی می پزه و قوام میاد. بهش یک قاشق مرباخوری آبلیمو یا نوک قاشق چای خوری جوهرلیمو (خیلی کم ) یا هردوشو می ریزیم تا شکرک نزنه . بعد می زاریم مربا سرد شه و داخل شیشه ریخته و داخل یخچال قرار می دیم .
نکات مهم :
1. بعد از شستن توت ها ، سریع به صورت طبقه ای داخل قابلمه ریخته و مابینش شکر می ریزیم و داخل یخچال می زاریم. اگه بزارید آبش خود به خود خشک شه، آب به داخل توت ها نفوذ میکنه و اونارو بی مزه میکنه . اگه خواستید دیرتر مربارو درست کنید، توت فرنگی هارو با دستمال خشک کنید .
2. سعی کنید توت های ریزتر رو جدا کنید هم اینکه زودتر می پزه ، هم اینکه برای مربا بهتره ، اگه دسترسی به توت ریز نداشتید با توت درشت هم میشه و مشکلی نداره …
3. تا وقتی توت خوب خنک نشده جابجاش نکنید ممکنه باعث له شدنش شه .
این هم مرباهای خوشرنگ و خوشمزه من که عکسشو از نمایی دیگه بالاتر قرار داده بودم. امیدوارم درست کنید و از کار خودتون لذت ببرید. نوش جان