کیک یزدی عالی
یه کیک عالی درست کن ، با این مواد میتونید حدود ۸ تا کیک یزدی درست کنید ، وگرنه باید موادش رو دوبرابر کنید
مواد لازم برای تهیه کیک یزدی با پیمانه لیوان
- تخم مرغ ۲ عدد ریز
- آرد ۱۵۰ گرم (۱ لیوان + ۲ قاشق غذا خوری)
- شکر ۱۰۰گرم (نصف لیوان)
- روغن مایع ۸۵ گرم (تقریبا یک سوم لیوان + ۱ قاشق غداخوری)
- شیر یا آب ولرم یا شیره (یک چهارم لیوان)
- گلاب ۲ قاشق غداخوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چاییخوری
- پودر هل یک قاشق چاییخوری
- کنجد به مقدار دلخواه
در واقع راز گنبدی شدن کیک یزدی اینه که تخم مرغ و شکر و وانیل رو به مدت پنج دقیقه دقیقه خوب هم بزنید. حتما حداقل پنج دقیقه با همزن برقی خوب هم بزنید.)
برای شروع تهیه کیک یزدی ابتدا تخم مرغ و شکر و وانیل رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و به مدت پنج دقیقه دقیقه خوب هم بزنید. سپس پودر هل (از پودر هل مرغوب استفاده کنید چون بوی هل تو کیک یزدی خیلی خوب میشه) رو اضافه گنید.
در ادامه به دلخواه کمی زعفران دم کرده و گلاب به مواد اضافه کنید و هم بزنید و بعد روغن مایع و ماست رو هم اضافه کنید و باز مواد رو هم هم بزنید.
سپس آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط و الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و تا جایی که مخلوط کاملا یک دست بشه مواد رو با لیسک هم بزنید.
برای ریختن مواد داخل کپسول کیک یزدی میتوندی مواد رو داخل قیف بریزید تا راحتتر باشید یا اینکه مواد رو با قاشق داخل کپسول بریزید.
مایه کیک یزدی رو داخل کپسول ها بریزید تا حدود سه چهارم کپسول پر بشه. (یکمی سرش خالی باشه.)
سپس به دلخواه روی مواد کمی کنجد بپاشید و سینی رو داخل فر از قبل گرم شده بذارید.
برای پخت کیک یزدی به این نکته خیلی دقت کنید. در حالت عادی اگه کیک ترک بخوره و زیادی پف کنه، ممکنه که به دلیل دمای زیاد فر باشه.
حالا برای پخت یه کیک یزدی گنبدی از این نکته استفاده میکنیم، به این صورت که وقتی کیک یزدی رو داخل فر از قبل گرم شده گذاشتیم، اول دمای فر رو به مدت ۱۰ دقیقه روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم میکنیم و بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، بدون اینکه در فر رو باز کنیم، دمای فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم میکنیم و دوباره 10 دقیقه زمان میدیدم تا کیک یزدی بپزه و گنبدی شکل بشه.
کیک یزدی معمولا در مدت ۲۰ دقیقه میپزه، ولی شما با خلال دندون چک کنید و اگه نپخته بود بازم زمان بدید تا کامل بپزه. این کیک یزدی های خوشمزه رو در کنار چای سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن ها و راز گنبدی شدن کیک یزدی
- دمای گفته شده برای فر گازی هست و اگه فر برقی دارید ۱۰ درجه از دما کم کنید.
- برای ترک دار شدن روی کیک و گنبدی و قله ای تر شدن کیک یزدی ها میتونید یه چاقو رو تو روغن بزنین و روی کیک یزدی ها رو قبل گذاشتن داخل فر یک علامت به علاوه (+) بزنید. نوک کارد روداخل روغن مایع زده و وسط کیک علامت + ایجاد کنین.
- اگه روی کیک یزدی هاتون ترک نخورد و به قول معروف گنبدی نشد علت اصلیش پایین بودن دمای فر است، میتونید دمای فر رو حدود ۱۰ درجه سانتیگراد بالا ببرید.
- برای پخت کیک یزدی در فرهای برقی و سولاردام از حالت فن یا کانوکشن استفاده کنید.
- به دلخواه میتونید بعد از پخت روی کیک یزدی ها کمی عسل رقیق شده بریزید.