خانم فخار (مشهور به استاد بانوی شیعه )

لمی_پژوهشی ؛ آشپزی ، شیرینی پزی فرهنگی_هنری

نان قندی 

ارسال شده در 3 آبان 1403 توسط فخارپور در آشپزی و سفره آرایی / گل و گیاه, آشپزی و سفره آرایی, شیرینی و کیک

​

#نان_قندی

مواد لازم : 

شیر.   یک کیلو
  شکر     ۶۰۰گرم
روغن ۱۵۰گرم
آرد  ۱/۷۰۰تا۲کیلو

#نان_قندی

شیر.   یک کیلو
  شکر     ۶۰۰گرم
روغن ۱۵۰گرم
آرد  ۱/۷۰۰تا۲کیلو

یک لیوان آب و  شکر رو رو شعله بزارین شکر که اب شد شیر و روغن هم اضافه کنید
بعد دو قاشق خمیر مایه و یک قاشق بکینگپودر را با ارد مخلوط کرده و مخلوط شیر و روغن را ب ارد اضافه میکنین و خوب ورز میدین
بعد میزارین حدود دوساعت استراحت کنه و ب اصطلاح ور بیاد
اگه کمی شیرینتر خاستین میتونین صد تا صدو پنجاه گرم شکرش رو اضافه کنید
بااین مقدار شکر یک شیرینی ملایم داره
وانیل هم اگه دوستداشتین خیلی خوش طعمش میکنه اینم شکل دیگش 


نان نان شیرین نان قندی نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

شیرینی کشمشی نرم و خوشمزه 

ارسال شده در 24 آذر 1402 توسط فخارپور در بدون موضوع, آشپزی و سفره آرایی / گل و گیاه, فرهنگی, هنری , آشپزی و سفره آرایی, شیرینی و کیک

​مواد لازم: 

کره حیوانی : ۱۳۰ گرم 

پودرقند: ۱ لیوان 

تخم مرغ : ۲ عدد 

وانیل و هل: از هر کدام یک قاشق چای خوری 

بکینگ پودر: نصف قاشق غذاخوری 

آردسفیدقنادی : ۲ لیوان 

کشمش: نصف لیوان (بنا به سلیقه میشه کمتر و بیشترش کرد ، من معمولازیادمی ریزم

طرز تهیه : 

پودر شکر رو الک کنید و با کره خوب با همزن بزنید تا پف کنه و سفیدرنگ شه ، تخم مرغ هارو اضافه کنید و وانیل و هل بریزید و باز خوب هم بزنید . حالا آرد و بکینگ پودر رو باهم الک کنید و کم کم به موادتون اضافه کنیدو چنگال یا لیسک هم بزنید تا مخلوط شن ، آرد رو که اضافه کردید دیگه باهمزن هم‌نزنیدچون پف مواد می خوابه ، حالا کشمش رو اضافه کنید و باز با قاشق مخلوط کنید. فر رو روشن کنید تا گرم شه، از مواد به اندازه نصف قاشق یا یک عدد گردو ، با فاصله داخل سینی بزارید،  خودش موقع پخت پخش میشه ، داخل فر بزارید و زیرش که طلایی شد بردارید ،بزارید سرد شه بعد از سینی به راحتی جدا کنید ، داخل سینی رو اصلا چرب نکنید ، شیرینی می چسبه ، نوش جان اینم نتیجه کارمون : 

شیرینی آسون شیرینی خونگی شیرینی کشمشی نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

کیک یزدی عالی 

ارسال شده در 10 آذر 1402 توسط فخارپور در آشپزی و سفره آرایی / گل و گیاه, فرهنگی, هنری , آشپزی و سفره آرایی, شیرینی و کیک

یه کیک عالی درست کن ، با این مواد می‌تونید حدود ۸ تا کیک یزدی درست کنید ، وگرنه باید موادش رو دوبرابر کنید 

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی با پیمانه لیوان

  • تخم مرغ ۲ عدد ریز
  • آرد ۱۵۰ گرم (۱ لیوان + ۲ قاشق غذا خوری)
  • شکر ۱۰۰‌گرم (نصف لیوان)
  • روغن مایع ۸۵ گرم (تقریبا یک سوم لیوان + ۱ قاشق غداخوری)
  • شیر یا آب ولرم یا شیره (یک چهارم لیوان)
  • گلاب ۲ قاشق غداخوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق چایی‌خوری
  • پودر هل یک قاشق چایی‌خوری
  • کنجد به مقدار دلخواه

در واقع راز گنبدی شدن کیک یزدی اینه که تخم مرغ و شکر و وانیل رو به مدت پنج دقیقه دقیقه خوب هم بزنید. حتما حداقل پنج دقیقه با همزن برقی خوب هم بزنید.)

برای شروع تهیه کیک یزدی ابتدا تخم مرغ و شکر و وانیل رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و به مدت پنج دقیقه دقیقه خوب هم بزنید. سپس پودر هل (از پودر هل مرغوب استفاده کنید چون بوی هل تو کیک یزدی خیلی خوب میشه) رو اضافه گنید.

در ادامه به دلخواه کمی زعفران دم کرده و گلاب به مواد اضافه کنید و هم بزنید و بعد روغن مایع و ماست رو هم اضافه کنید و باز مواد رو هم هم بزنید.

سپس آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط و الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و تا جایی که مخلوط کاملا یک دست بشه مواد رو با لیسک هم بزنید.

برای ریختن مواد داخل کپسول کیک یزدی می‌توندی مواد رو داخل قیف بریزید تا راحت‌تر باشید یا اینکه مواد رو با قاشق داخل کپسول بریزید.

مایه کیک یزدی رو داخل کپسول ها بریزید تا حدود سه چهارم کپسول پر بشه. (یکمی سرش خالی باشه.)

سپس به دلخواه روی مواد کمی کنجد بپاشید و سینی رو داخل فر از قبل گرم شده بذارید.

برای پخت کیک یزدی به این نکته خیلی دقت کنید. در حالت عادی اگه کیک ترک بخوره و زیادی پف کنه، ممکنه که به دلیل دمای زیاد فر باشه.

حالا برای پخت یه کیک یزدی گنبدی از این نکته استفاده می‌کنیم، به این صورت که وقتی کیک یزدی رو داخل فر از قبل گرم شده گذاشتیم، اول دمای فر رو به مدت ۱۰ دقیقه روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌کنیم و بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، بدون اینکه در فر رو باز کنیم، دمای فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌کنیم و دوباره 10 دقیقه زمان میدیدم تا کیک یزدی بپزه و گنبدی شکل بشه.

کیک یزدی معمولا در مدت ۲۰ دقیقه میپزه، ولی شما با خلال دندون چک کنید و اگه نپخته بود بازم زمان بدید تا کامل بپزه. این کیک یزدی های خوشمزه رو در کنار چای سرو و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن ها و راز گنبدی شدن کیک یزدی


  • دمای گفته شده برای فر گازی هست و اگه فر برقی دارید ۱۰ درجه از دما کم کنید.
  • برای ترک دار شدن روی کیک و گنبدی و قله ای تر شدن کیک یزدی ها میتونید یه چاقو رو تو روغن بزنین و روی کیک یزدی ها رو قبل گذاشتن داخل فر یک علامت به علاوه (+) بزنید. نوک کارد روداخل روغن مایع زده و وسط کیک علامت + ایجاد کنین.
  • اگه روی کیک یزدی هاتون ترک نخورد و به قول معروف گنبدی نشد علت اصلیش پایین بودن دمای فر است، می‌تونید دمای فر رو حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بالا ببرید.
  • برای پخت کیک یزدی در فرهای برقی و سولاردام از حالت فن یا کانوکشن استفاده کنید.
  • به دلخواه می‌تونید بعد از پخت روی کیک یزدی ها کمی عسل رقیق شده بریزید.

زندگی کیک کیک با لیوان کیک عالی کیک یزدی نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

آیا زمین تخته یا گرده؟ آیات قرآن چی میگن؟

ارسال شده در 21 آبان 1402 توسط فخارپور در نقد گروه ها و فرقه های منحرفه , پاسخ به شبهات , معارف مکتب اهل بیت علیهم السلام , تدریس /تبلیغ/ سخنرانی, پاسخ به شبهات علیه قرآن ، شبهات ضد خدایان, فرهنگی






















دیدگاه قرآن پیرامون کروی بودن زمین چیست؟





پرسش

خداوند می فرماید: و زمین را گستردیم؛ و در آن کوه‏هاى ثابتى افکندیم؛ و از هر گیاه موزون، در آن رویاندیم؛ آیا زمین را محل آرامش (شما) قرار ندادیم؟! خداوند اطمینان می دهد که زمین مانند فرشی مسطح است. آیا این آیات دلالت بر کروی نبودن زمین ندارد؟







پاسخ اجمالی



خداوند متعال در قرآن زمین را به عنوان جایگاهی که برای زندگی انسان آماده و مهیاء است معرفی می نماید، اما کلمات و واژه هایی مانند: مدّ یا مسطح بودن که در قرآن در مورد زمین به کار رفته است، به معنای همواری و گسترده بودن است ( در مقابل ناهمواری و پستی و بلندی ) نه به معنایی مقابل کرویّت. بنابراین در قرآن هیچ آیه ای وجود ندارد که به طور صریح دلالت بر مسطّح بودن ( مقابل کرویت زمین ) بکند؛ زیرا « مدّ » به معنای گستردن در راستای راحتی و آسایش و در مقابل ناهمواری می باشد نه مقابل کروی بودن. « مهاد » نیز برای بیان جهت آسایشی است که خدا در زمین قرار داده است تا انسان ها در روی آن احساس راحتی نمایند. پس این آیات هیچ گونه دلالتی که قرآن کرویت زمین را ردّ می کند ندارند . بلکه آیات زیادی در قرآن وجود دارد که کرویّت زمین با آن کاملاً هماهنگ است. و بر کرویّت زمین صحّه می گذارد که این خود اعجازی از اعجاز های علمی قرآن بوده و دلالت بر عظمت و الاهی بودن آن دارد.







پاسخ تفصیلی



برای این که روشن شود آیا آیاتی که پرسشگر محترم به آنها استناد نموده با کروی بودن زمین مخالف است یا نه؟، لازم است به تفسیر آیات مراجعه کنیم:



الف: آیه اول: “ و زمین را گستردیم و در آن کوه‏هاى ثابتى افکندیم و از هر گیاه موزون، در آن رویاندیم “[1]



“مد ارض” به معناى گستردن طول و عرض آن است، و اگر خدا زمین را نمی گستراند و از سلسله‏ کوه ها پوشیده مى‏شد صلاحیت کشت و زرع و سکونت را نداشت و جانداران کمال حیات خود را نمى‏یافتند.[2]



منظور از « مدّ » و گستراندن این نیست که زمین کروی نیست بلکه مقصود این است که سطح زمین به طور کامل برجسته و ناهموار خلق نشد که اگر این گونه آفریده می شد انسان در این زمین نمی توانست به خوبی زندگی نماید. کشت و زرع داشته باشد و اسباب راحتی خود را فراهم آورد. چنان که روند آیات بعد که در شمارش نعمت های راحتی بخش انسان اند، نیز بر این مطلب دلالت دارد.



ب: آیه دوم:” آیا ما زمین را بسترى نساختیم؟[3]



کلمه” مهاد” در این آیه به معنى مکان آماده و صاف و مرتب است، و در اصل از” مهد” به معنى محلى که براى استراحت کودک آماده مى‏کنند (اعم از گاهواره و یا بستر) گرفته شده است.[4] و از این رو به گهواره‏اى که براى کودک آماده می شود نیز  مهد اطلاق شده است.[5] بنا بر این؛ مهد و مهاد، جائی است که مانند گهواره آماده پرورش است چنان که در آیه فرمود : الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ مَهْداً [6]- و این معنا مثل معناى آیه:” الْأَرْضَ فِراشاً[7] (زمین را مانند فرشى گسترده برایتان قرار داده است) می باشد .[8]



بر این اساس؛ می توان گفت: این آیه در صدد بیان این نکته است که زمین به عنوان یک نعمت الاهی جایی برای راحتی موجودات و به ویژه انسان ها خلق شده است همانند « مهد » و گهواره که مایه آرامش است.



از طرفی در قرآن آیاتی هست که بنا به گفته صاحب نظران با کروی بودن زمین هماهنگ و سازگار می باشند. و این آیات به عنوان معجزه علمی قرآن مطرح شده اند. که در زیر به برخی از آنها می پردازیم .



1 - آیه اول: “شب را در روز مى‏پوشاند و روز شتابان آن را مى‏طلبد".[9] این آیه مى‏فهماند که شب فراگیر روز است.  یعنى همه آن مکان هایى را که روز بود شب فرا مى‏گیرد، و اگر زمین کروى نبود صحیح نبود بگوییم دائما شب روز را فرا مى‏گیرد، و آن را دنبال مى‏کند، زیرا در این صورت چند ساعتى شب به دنبال روز مى‏بود. و چون به انتهاى سطح زمین مى‏رسیدند، روز بر مى‏گشت و شب را دنبال مى‏کرد. و به عبارتى دیگر: در هر روزى یک روز شب به دنبال روز مى‏رفت ، و روز دیگر، روز به دنبال شب، پس این که قرآن به طور مطلق فرمود: شب به دنبال روز مى‏رود جز با کرویت زمین درست در نمى‏آید.[10]



2 - آیه دوم:"… شب را بر روز داخل مى‏کند و روز را بر شب‏ …".[11]‏



در تفسیر این آیه آمده است :"اگر انسانى بیرون کره زمین ایستاده باشد و به منظره حرکت وضعى زمین به دور خودش و پیدایش شب و روز بر گرد آن نگاه کند، مى‏بیند که گویى به طور مرتب از یک سو نوار سیاه رنگ شب بر روشنایى روز پیچیده مى‏شود و از سوى دیگر نوار سفید رنگ روز بر سیاهى شب، و با توجه به این که"یکور” از ماده” تکویر” به معنى پیچیدن است … نکته لطیفى که در این تعبیر قرآنى، نهفته است روشن مى‏شود، که زمین کروى است و به دور خود گردش مى‏کند، و بر اثر این گردش، نوار سیاه شب، و نوار سفید روز، دائما گرد آن مى‏گردند، گویى از یک سو نوار سفید بر سیاه و از سوى دیگر نوار سیاه بر سفید پیچیده مى‏شود.”[12]



3 –آیه سوم: “پس سوگند به پروردگار مشرقها و مغربها که ما تواناییم”[13] سید هبه الدین شهرستانی در تفسیر این آیه آورده است: « این آیه دلالت دارد بر کثرت مشرق ها و مغرب ها و کرویت زمین نیز مستلزم آن است که در هر نقطه از زمین برای گروهی دیگر مغرب باشد. پس کثرت مشارق و مغارب با قول به کرویت زمین سازگار می باشد.»[14] توضیح این که اگر زمین مسطح بود تنها یک مشرق و مغرب وجود داشت ولی جایی که زمین کروی باشد لازم است دارای مشرق ها و مغرب ها باشد چرا که در این صورت با چرخشش مشرق و مغرب مکان ها تفاوت می کند.[15]



4 –آیه چهارم: “و به زمین که چگونه گسترده و هموار گشته است‏ “ [16]برخی از نویسندگان معاصر با توجه به این آیه و نیز آیات 137 سوره اعراف و 5 سوره صافات و 40 سوره معارج را دلیل کرویت زمین از نظر قرآن می دانند و آن را یکی از معجزات علمی قرآن تلقی می کنند و می نویسند : مسطح بودن زمین، مانع کرویت آن نمی شود چرا که هر کره ای برای خود سطحی نیز دارد و از این روست که در هندسه کره را یکی از اقسام سطح به شمار می آورند. و توضیح می دهد که مسطح بودن به معنای مقابل کروی، یک اصطلاح هندسی جدید است و مقصود از “سطحت” در آیه گسترش است.[17]



نتیجه این که: قرآن نه تنها زمین را مسطح (در مقابل کروی بودن) نمی داند بلکه آیات زیادی وجود دارد که با کرویت زمین کاملاً سازگار می باشند.












[1] .حجر، 19

[2] - طباطبایى، سید محمد حسین، المیزان فى تفسیر القرآن، ج 12، ص 138 و 139، دفتر انتشارات اسلامى جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، قم، چاپ پنجم، 1417 ق؛ مکارم شیرازى، ناصر، تفسیر نمونه، ج 11 ، ص 52 و 53، دار الکتب الإسلامیة - تهران، چاپ اول، 1374 ش.

[3] .النبأ، 6

[4] - مکارم شیرازى، ناصر، تفسیر نمونه ، ج 26 ، ص 16 و 17.

[5] مریم، 29،کَیْفَ نُکَلِّمُ مَنْ کانَ فِی الْمَهْدِ صَبِیًّا.

[6] طه، 53.

[7] بقره، 22.

[8] - خسروى حسینى، سید غلامرضا، ترجمه و تحقیق مفردات الفاظ قرآن، ص 261، انتشارات مرتضوى - تهران، چاپ دوم، 1375 ش.

[8] - طباطبایى، سید محمد حسین، تفسیر المیزان، ج 20، ص 161 و 162.

[9] : ” یُغْشِی اللَّیْلَ النَّهارَ یَطْلُبُهُ حَثِیثاً".

[10] - طباطبایى، سید محمد حسین، تفسیر المیزان، موسوى همدانى، سید محمد باقر، ترجمه تفسیر المیزان، ج 10 ، ص 222، دفتر انتشارات اسلامى جامعه‏ى مدرسین حوزه علمیه قم - قم، چاپ پنجم، 1374 ش.

[11] الزمر، 5 : یُکَوِّرُ اللَّیْلَ عَلَى النَّهارِ وَ یُکَوِّرُ النَّهارَ عَلَى اللَّیْل.

[12] - مکارم شیرازى، ناصر، تفسیر نمونه ، ج 19، ص 376.

[13] معارج،40،” فَلا أُقْسِمُ بِرَبِّ الْمَشارِقِ وَ الْمَغارِبِ إِنَّا لَقادِرُونَ".

[14] - رضائی اصفهانی ، محمد علی ، پژوهشی در اعجاز علمی قرآن ، ص 188 و 189، انتشارات کتاب مبین ، چاپ سوم ، 1381 ش.

[15] - مکارم شیرازى، ناصر، تفسیر نمونه، ج 19، ص 13 و 14.

[16] الغاشیه، 20،و الی الارض کیف سطحت.

[17] - گودرزی ، نجف ، مطالب شگفت انگیز قرآن ، ص 28 - 30؛ امین، احمد، کتاب راه تکامل، ج 7 ، ص 145؛ ماهنامه مکتب الاسلام ، سال 12 ، ش 11؛ نیازمند، ید الله، اعجاز قرآن از نظر علوم امروزی، ص 189، به نقل از : پژوهشی در اعجاز علمی قرآن، رضائی، ص 190.









آیات مرتبط





  • سوره الأعراف (54) : إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ ۗ أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ ۗ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ
  • سوره الأعراف (137) : وَأَوْرَثْنَا الْقَوْمَ الَّذِينَ كَانُوا يُسْتَضْعَفُونَ مَشَارِقَ الْأَرْضِ وَمَغَارِبَهَا الَّتِي بَارَكْنَا فِيهَا ۖ وَتَمَّتْ كَلِمَتُ رَبِّكَ الْحُسْنَىٰ عَلَىٰ بَنِي إِسْرَائِيلَ بِمَا صَبَرُوا ۖ وَدَمَّرْنَا مَا كَانَ يَصْنَعُ فِرْعَوْنُ وَقَوْمُهُ وَمَا كَانُوا يَعْرِشُونَ
  • سوره الحجر (19) : وَالْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَأَلْقَيْنَا فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ شَيْءٍ مَوْزُونٍ
  • سوره طه (53) : الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ مَهْدًا وَسَلَكَ لَكُمْ فِيهَا سُبُلًا وَأَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْ نَبَاتٍ شَتَّىٰ
  • سوره الصافات (5) : رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَرَبُّ الْمَشَارِق



  • Start
  • Pr

تخت بودن زمین پاسخ به شبهات کروی بودن زمین کروی بودن زمین از قرآن نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

شیرینی نخودچی عالی

ارسال شده در 27 بهمن 1401 توسط فخارپور در امتحان دوره تمهیدی

شیرینی نخودی یا نخودچی

1616095648k_pic_b72d4ff8-d6d7-4ba0-a977-778e1732a8a0.jpg

نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 6
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 44
 خانه
 عقاید شیعه اثنی عشری یا دوازده امامی  آشنایی با فرق و مذاهب  نقد فرقه های منحرفه 
خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

خانم فخار (مشهور به استاد بانوی شیعه )

این وبلاگ وبلاگی علمی پژوهشی در جهت دفاع از عقاید شیعه اثنی عشری،پاسخ به شبهات،مهدویت و نقد مدعیان دروغین با استدلالات محکم، و در کنار آن نشر درس هایی آموزنده از معصومین ، و امور فرهنگی هنری فعالیت میکند آشپزی و شیرینی پزی و سفره آرایی های خیلی خوب ، برا بانوان کدبانوی عزیز هم داریم ...

جستجو

موضوعات

  • همه
  • آشپزی و سفره آرایی
  • آشپزی و سفره آرایی / گل و گیاه
  • احکام متداول
  • امتحان دوره تمهیدی
  • بدون موضوع
  • برخی از توصیه های مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی
  • به شیعه بودنم افتخار می کنم
  • تدریس /تبلیغ/ سخنرانی
  • تربیتی و روانشناسی
  • جملات آرامش بخش
  • جملات آرامش بخش
  • حمایت از کالای ایرانی
  • دل نوشت...
  • شبهات زنان و فمنیسم
  • شناخت فرق و مذاهب
  • شهدا
  • شیرینی و کیک
  • شیعه شناسی و معرفی شیعه
  • شیعه شناسی و معرفی عقاید شیعه
  • عقاید شیعه دوازده امامی
  • فرهنگی
  • معارف مکتب اهل بیت علیهم السلام
  • مناسبت ها
  • مهدویت
  • نقد احمد بصری مشهور به احمدالحسن
  • نقد وهابیت
  • نقد گروه ها و فرقه های منحرفه
  • هنری
  • پاسخ به شبهات
  • پاسخ به شبهات علیه قرآن ، شبهات ضد خدایان

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان